Besök Möllstorps camping nära Ölands djurpark

Möllstorps camping är en mycket populär camping i Färjestaden på Öland med gångavstånd till Ölands djurpark och Ölands köpstad. Campingen ligger alldeles intill vattnet och har en barnvänlig strand med badbrygga, lekplats och glasskiosk. Möllstorps camping erbjuder många aktiviteter under sommaren.

Möllstorps camping är Färjestadens bästa camping

Färjestaden är tack vare sin placering en mycket populär destination för besökare på Öland, och Möllstorps camping är för många det självklara valet av boende. Inte nog med att det ligger alldeles runt hörnet från Ölands djurpark, campingen i sig har massvis med aktiviteter att erbjuda.

För den aktiva finns här fotbollsplan, minigolfbana, volleybollplan med nät och en boulebana. För den som gillar att ta det lugnt och koppla av på semestern finns en fin strand att lapa sol på, en restaurang med fullständiga rättigheter och en scen för underhållning och trivselkvällar.

Ölands djurparks självklara val av boende

De flesta barnfamiljer som åker till Öland brukar ha Ölands djurpark inställt i sikte som ett besöksmål och då är Möllstorps camping det självklara valet av boende. Här har du nämligen gångavstånd till djurparken och du kan enkelt och bekvämt lämna bilen på campingen.

Stugor nära Ölands djurpark

Om du vill besöka Ölands djurpark och bo i stugor har du gott om alternativ här. Det finns tre olika typer av stugor att välja på samt även alternativet villavagn. För dig som befinner dig på en budget, eller helt enkelt vill ha det lite mer primitivt är budgetstugan ett bra val. En enkel campingstuga med fyra bäddar, ett minikök och kallt vatten.

Vill du ha det lit mer bekvämt under semestern kan du välja att bo i deluxestugorna som finns i två olika storlekar. Båda deluxestugorna har fem bäddar, men den större har ett separat vardagsrum.

Vill du ha det riktigt rymligt och modern ska du välja villavagnen. Här finns fem sovplatser fördelade på två sovrum, samt alla nödvändigheter du kan tänka dig behöva för en bekväm semester.

Självklart har du även tillgång till servicehusen vilken stuga du än väljer att bo i.

Bo i husbil, husvagn eller tält

Du som har kommit till Öland husbil eller husvagn hittar fina campingtomter, både med och utan el alldeles in till vattnet. Det finns även platser med spillavlopp. Föredrar du att bo i tält fungerar campingtomterna bra även till det

Aktiviteter nära Möllstorps camping

Om du gillar camping på Gotland kommer du garanterat även gilla att campa på Öland. De båda är öar som verkligen vaknar till liv under sommaren, turisterna strömmar in och säsongens aktiviteter vaknar till liv. Öland är inte speciellt stort, men här finns ändå mycket att upptäcka och att göra för hela familjen.

Ölands djurpark

Ölands djurpark är en självklar attraktion för alla barnfamiljen. Parken ligger 1 435 meter ifrån Möllstorps camping och efter en kort promenad är du framme. Djurparken har över 100 djurarter från hela världen, ett nöjesfält med många karuseller, sagovärld och ett vattenland med vattenrutschkanor.

Paradisverkstaden

Strax söder om Ölandsbron hittar du Paradisverkstaden, ett keramiskt center som är väl värt ett besök. Paradisverkstaden är sedan 1986 kunglig hovleverantör och här finns både glas och keramik. Ett familjeföretag som designar och tillverkar keramik i sin egen verkstad, här kan du garanterat hitta något fint att köpa med dig hem.

Ölands köpstad

Har du glömt någonting heller eller gillar du helt enkelt att ta en shoppingtur under semestern så ligger Ölands köpstad inte långt ifrån Möllstorps camping. Här finns gott om butiker och shopping av alla de slag.

Öland är Sverige näst största ö och ligger på Sveriges östra sida. En mycket fin del av Sverige där du under sommaren kan bada i Östersjön. Vi rekommenderar dock även camping på Västkusten eftersom det även där finns mycket att göra året runt.