Camping på Gotland

Gotland är ett mycket populärt resmål bland svenskar och speciellt på sommaren blossar intresset upp. Gotland har mycket att erbjuda och här finns något för alla. Ett bra, och lite mer prisvärt sätt att besöka Gotland är att bo på en campingplats.

Populära campingar på Gotland

  • Tofta Camping
  • Kneippbyn Resort Visby
  • Sudersand Resort
  • Ljugarns Semesterby & Camping

Tofta Camping

Tofta Camping är en av de mest kända och populäraste campingarna på Gotland och hit återvända många besökare år efter år. Här bor du granne med havet, samtidigt som du endast befinner dig 15 minuter ifrån Visby.

Här kan du bo med husbil eller husvagn, i tält eller i stugor och total finns cirka 250 boendeplatser. Vill du bo i någon av stugorna bör du vara ut i god tid eftersom de snabbt blir uppbokade.

På campingen finns populära Tofta Beach Club där du kan både äta och dricka gott, samt att de ofta har olika aktiviteter.

Kneippbyn Resort Visby

Kneippbyn Resort är Gotlands enda 5-stjärniga campingplats och är du ett Pippi Långstrump-fan är det helt klart här du ska bo. På resorten finns nämligen sommarland, där du hittar Villa Villerkulla, originalhuset som var med i de klassiska filmerna.

Förutom Villa Villerkulla finns det även ett vattenland, go-cart, berg- och dalbana, hoppborg och mycket mer i sommarland, vilket gör Kneippbyn Resort till det självklara valet för barnfamiljer.

Även här kan du bo med husbil eller husvagn, i tält eller i stuga.

Sudersand Resort

Beger du dig nästan så långt ut du kan komma på Gotland, eller snarare på Fårö hittar du den naturnära campingplatsen Sudersand Resort. Här har du aldrig mer än 150 meter till havet, var på campingen du än befinner dig.

Trots att campingen är mycket naturnära finns här lyxiga strandvillor för dig som vill ha hög standard på din camping. Vill du ha något mer prisvärt finns också enklare stugor. Du hittar också platser för husbil och husvagn, samt tältplatser både med och utan el.

Trots att Fårö är mycket litet finns här en hel del att göra. Utmana varandra i äventyrsgolf, ta ett dopp i badtunnan eller besök Fårö fyr.

Ljugarns Semesterby & Camping

Vid Ljugarns Semesterby & Camping bor du vacker längst med Gotlands östkust och här bor du lugnt och skönt, samtidigt som det endast är en timmes bilfärd till Visby, där det är mycket liv och aktivitet – speciellt under sommaren.

Här finns 60 campingtomter och 40 stugor, så campingen har gott om boende, men är ändå bra för dig som vill ha det lugnt och kunna koppla av på semestern. Utan att för del delen behöva ha tråkigt – när du tröttat på att bada i havet, kan du ta en match runt pingisbordet eller på bouleplanen, eller ta ett dopp i poolen i stället.

Rekommenderar vidare läsning:

Camping i Vadstena och camping i Västervik